Tarieven

Bij voorkeur zouden wij onze kwaliteitsbehandelingen en materialen willen aanbieden aan een attractief lage prijs. Helaas is dit tegenwoordig onmogelijk. De tarieven van de mutualiteiten  laten ons niet toe een moderne praktijk te runnen.
De gebruikte materialen, de moeilijkheidsgraad en de benodigde tijdsduur zijn factoren die de kostprijs bepalen.
In België valt een deel van de behandeling onder het terugbetalingstarief van de ziekenfondsen. Er is echter ook het remgeld dat de patiënt zelf moet betalen
De ziekenfondsen vergoeden niet alle onkosten die gepaard gaan met de complexiteit van de behandeling.
Daar tegenover staat dat wij tarieven hanteren die eerlijk zijn en vooral redelijk voor de zorg, kwaliteit en kennis die wij leveren. Zij zijn gebaseerd op een studie van Professor De Lembre van de Universiteit Gent.
Wij werken dan ook gedeconventioneerd.
Dit wil zeggen dat wij het akkoord tussen tandartsen en ziekenfondsen niet hebben aanvaard. Hierdoor mogen wij zelf onze tarieven bepalen.
U krijgt nog steeds hetzelfde bedrag terugbetaald door het ziekenfonds als bij een geconventioneerde tandarts, maar het bedrag dat u niet terugbetaald krijgt, zal hoger liggen.
De redenen voor deze weigering zijn onder andere:

De moderne materialen  en de hedendaagse technologieën die wij gebruiken worden steeds duurder.
De eisen die wij ( en ook onze patiënten ) stellen aan hygiëne en sterilisatie worden steeds hoger en daarmee ook duurder.
Wij voorzien een langere tijdsduur dan gemiddeld per behandeling om zo tot een kwalitatief hoogstaand eindresultaat te komen. Op deze manier bouwen wij ook aan een vertrouwensrelatie met onze patiënten
Wij houden onze kennis op peil door het zeer regelmatig volgen van bijscholingen, bijwonen van binnen- en buitenlandse congressen, het lezen van vakliteratuur, ...
Onze medewerkers zijn opgeleid als specialisten. Onze kindertandarts heeft bovenop de tandarts -basisopleiding van 5 jaar een 3 jaar durende extra universitaire opleiding genoten.
Al deze factoren verrechtvaardigen een hogere kostprijs.

Wij zijn zeer open wat betreft onze tarieven ,alleen wensen wij deze niet te publiceren op de website. Heeft u een vraag over de kostprijs van een behandeling , dan maken wij uiteraard op voorhand een gedetailleerde offerte.

Opinie van de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT): Klik hier 

Openingsuren

Maandag tot vrijdag 9.00 tot 18.00 uur Donderdag gesloten - Tel 054/419440